Meeting 19 april bij Pentacon Engineering

Op 19 april vindt de NLCUA meeting plaats bij Pentacon Engineering in Haarlem. Op het programma staan de volgende onderwerpen:

 • Model based engineering – met aandacht voor zowel het proces als de mogelijkheden in CATIA
 • Het uitlijnen van functionaliteitsbehoefte met de CATIA functionaliteit – hoe gaan bedrijven hiermee om
 • What’s new CATIA V5-6R2018
 • What’s new 3DEXPERIENCE CATIA 2018X
 • CATIA X DESIGN (new authoring web app voor design)

Lees meer: Meeting 19 april bij Pentacon Engineering

Meeting 7 november 2018 bij EDAG Netherlands

De meeting op 7 november 2018 vindt plaats bij EDAG Netherlands op de Automotive Campus in Helmond. Op de agenda staat de presentatie van Lightyear, een startup vanuit de TU/e die een (grotendeels) zelf ladende auto op de markt wil brengen. Als startup heeft Lightyear niet de geschiedenis in gestructureerd werken en databeheer. Een interessant kijkje in het moderne product-ontwikkelen. In vervolg daarop zal Eddy van den Bosch zijn ervaringen delen hoe studenten tegenwoordig omgaan met engineering. Hoe wijkt dat af van wat we gewend zijn en moeten we daar rekening mee houden?

In de middag is er aandacht het beheren van product data. We zien meer bedrijven interesse hierin krijgen. Daarom na een korte introductie en de ervaringen bij MEYN, een presentatie met introductie en uitleg hoe Dassault data management in V5 ziet waarbij ook CATIA-opties in V6 ter beschikking komen.

Lees meer: Meeting 7 november 2018 bij EDAG Netherlands

Meeting 12 september bij Alstom Transport

De NLCUA meeting op 12 september vindt plaats bij Alstom Transport in Ridderkerk. Alstom biedt producten en services voor railtransport. Van treinen, light-rail en trams tot en met signalen. De vestiging in Ridderkerk is het centre of excellence voor de renovatie en modernisering van tractiesystemen en verzorgt services en onderhoud voor rijdend materieel.

Tijdens de meeting wordt door Alstom ingegaan op het CATIA-gebruik waarbij aandacht wordt gegeven aan de organisatie, de CATIA-software en de manier van werken en de ervaringen die daarbij zijn opgedaan. Integratie van electrical en mechanical design krijgen speciale aandacht, net als het inpassen van nieuwe ontwerpen in bestaande omgevingen met behulp van 3D scans.

De meeting worden verder de laatste vernieuwingen in CATIA Systems (m.n. electrical) verteld (deze presentatie valt helaas door ziekte uit). Als afsluiting vertelt het TU Delft studenten team Project March over de ontwikkeling van de laatste versie van het exoskelet en het gebruik van 3DEXPERIENCE daarbij.

Lees meer: Meeting 12 september bij Alstom Transport

Planning NLCUA meetings 2018

De planning voor de NLCUA meetings in 2018 is:

 • 31 januari 2018
 • 19 april 2018
 • 7 november 2018
 • 24 januari 2019

Alle meetings vinden plaats van 10.00-16.00 uur.

Meeting 31 januari 2018 bij Altran Engineering

Op 31 januari 2018 vindt de NLCUA meeting plaats bij Altran Engineering. De meeting wordt gehouden in het gebouw van de Automotive Campus in Helmond. De volgende onderwerpen staan op de agenda:

 • Bedrijfsintroductie Altran/Altran Engineering
 • CATIA-werkwijze voor vastleggen properties en BOM-generatie
 • Automatisering standaarddelen met powercopies en macro’s
 • CATIA Electrical & Fluid update
 • Opbouw en management van de standard parts catalogue

Een rondleiding door de prototyping en testing faciliteiten van Altran maakt deel uit van het programma.

Lees meer: Meeting 31 januari 2018 bij Altran Engineering

Meeting 18 mei 2017 bij MTEE

Op 18 mei 2017 vindt de NLCUA meeting plaats bij Mitsubishi Turbocharger and Engine Europe BV. Er zijn gebruikerspresentaties van MTEE en Fokker Services. Specialisten van Dassault Systèmes brengen de gebruikers op de hoogte van het laatste CATIA-nieuws en de laatste stand van zaken rondom V5/V6 co-existence en migratie.

Lees meer: Meeting 18 mei 2017 bij MTEE

Meeting 23 november op de Automotive Campus

Op 23 november vindt de afsluitende meeting van 2016 plaats op de Automotive Campus in Helmond. Gastbedrijf van deze meeting is DuvedeC. Tijdens de meeting wordt uitgebreid stilgestaan bij de manier waarop DuvedeC design integreert in engineering. Van het tablet en FotoStudio naar CATIA met een groot deel live-demo.

In de middag wordt een bezoek gebracht aan het Inmotion raceteam van de TU Eindhoven en de Fontys Hogeschool waarna vanuit Dassault Systèmes aandacht wordt besteed aan Design for Additive Manufacturing en aan het gebruik van V5 Data in V6 zonder deze data te converteren.

Lees meer: Meeting 23 november op de Automotive Campus

Meeting 6 oktober bij Pentacon Engineering

De NLCUA Meeting op 6 oktober wordt gehouden bij Pentacon Engineering in Haarlem. De meeting duurt van 10.00 tot ca. 15.00 uur. Vanuit Pentacon Engineering wordt aandacht besteed aan werkwijzen en procedures bij het ontwerpen in teams.Vanuit Alstom Transport wordt het ontwerp- en productieproces belicht waarbij speciale aandacht wordt besteed aan het samenwerken binnen de engineering groep en het interface management. Verder is er tijd ingeruimd om onderling bij te praten over de CATIA-stand van zaken, upgradeprojecten en andere zaken die gebruikers dagelijks bezighouden. De meeting wordt afgesloten met de presentatie van CATIA R2016x en andere noviteiten vanuit Dassault Systèmes.

Lees meer: Meeting 6 oktober bij Pentacon Engineering