Meeting 6 oktober bij Pentacon Engineering

De NLCUA Meeting op 6 oktober wordt gehouden bij Pentacon Engineering in Haarlem. De meeting duurt van 10.00 tot ca. 15.00 uur. Vanuit Pentacon Engineering wordt aandacht besteed aan werkwijzen en procedures bij het ontwerpen in teams.Vanuit Alstom Transport wordt het ontwerp- en productieproces belicht waarbij speciale aandacht wordt besteed aan het samenwerken binnen de engineering groep en het interface management. Verder is er tijd ingeruimd om onderling bij te praten over de CATIA-stand van zaken, upgradeprojecten en andere zaken die gebruikers dagelijks bezighouden. De meeting wordt afgesloten met de presentatie van CATIA R2016x en andere noviteiten vanuit Dassault Systèmes.

Agenda

09.30 uur    Ontvangst

10.00 uur    Welkom

10.05 uur    Introductie Pentacon Engineering

    Rob van der Vaart, Pentacon Engineering

    Ingenieursbureau Pentacon Engineering werkt in verschillende markten en klanten. Daarvoor wordt een aantal tools gebruikt. In de introductiepresentatie geeft Rob van der Vaart hiervan een overzicht en besteedt in het bijzonder aandacht aan opleiding, kennis, werkwijzen en borging daarvan..

10.30 uur    Werkwijzen bij Pentacon Engineering

    Pentacon

    Als ingenieursbureau krijgt Pentacon de werkwijzen meestal opgelegd door de klant. Zo is ervaring opgedaan met verschillende manieren van werken die elk hun eigen redenen hebben. Aan de hand van modellen wordt getoond met welke werkwijze voor welke toepassing ervaringen zijn opgedaan. Er wordt een demo gegeven van een project waarin met een team op basis van werkwijzen en procedures is gewerkt zonder PDM systeem.

11.15uur    Korte Pauze

11.30 uur    CATIA bij Alstom Transport

    Theo Hoekstra & Niels Thierry, Alstom Transport

    Alstom in Ridderkerk ontwikkelt en produceert de panelen van de tractiesystemen voor railtransportvoertuigen die in de Alstom Group worden gemaakt. De tractiesystemen zijn elektronische en elektrotechnische systemen die onder bijvoorbeeld locomotieven worden gemonteerd. De systemen worden op panelen in kasten geplaatst die zware omstandigheden moeten werken. In de presentatie wordt na een korte bedrijfsintroductie ingegaan op het ontwerp  en productieproces, waarbij onder meer de samenwerking binnen de groep en het mock-up beheer aan de orde komt. Afsluitend zal aan de hand van praktijkvoorbeelden worden getoond hoe een ontwerp wordt opgezet rekening houdend met de interface naar het totale systeem.

12.15 uur    Lunch

13.00 uur    Verenigingszaken

    NLCUA Bestuur
 • Planning 2016
  • Gastbedrijf meeting 23 november
  • Onderwerpen 23 november
 • Leveranciersnieuws
  • Cenit
  • Dassault Systèmes
  • Keonys Benelux
  • NobleTek
 • Ronde langs deelnemers over actuele zaken
  • Actuele versies, plannen updates/upgrades, ervaringen, ideeën rond 3DExperience
  • Onderhanden projecten
  • Vragen en antwoorden

14.00 uur    CATIA R2016x/3DEXPERIENCE R2016x

    Dimitri Steijlen, Dassault Systèmes

    Versie 2016x is uitgekomen. Dimitri geeft met een presentatie en aan de hand van video’s een breed overzicht van de vernieuwingen, zowel van bestaande als van nieuwe functionaliteitsgebieden.

15.00 uur    Afsluiting