Meeting 19 september 2019

De meeting op 19 september vindt plaats bij GKN Fokker Aerostructures in Hoogeveen. Hier wordt aandacht besteed aan Fokker 4.0, het project waar Industry 4.0 aspecten in programma's worden ingevoerd. Ook is er aandacht voor bestandsconversie, voor de verschillende surfacing technieken in V5 en Power'By waarmee V5 data in het 3DEXPERIENCE platform geïntegreerd kan worden.

Inschrijving: inschrijven voor de meeting is niet meer mogelijk.

Agenda

09.30 uur    Ontvangst

10.00 uur    Welkom

    Bestuur NLCUA

10.10 uur    Introductie GKN Fokker

    Bert Hoogsteen (o.v.), GKN Fokker

    GKN Fokker Aerostructures ontwikkelt en produceert structuurdelen voor de vliegtuigbouwindustrie. Complete staarten, vleugelstructuren, rompdelen, drukschotten en andere onderdelen worden geproduceerd. Gebruikte materialen zijn naast aluminium vooral composieten en thermoplasten.

10.30 uur    Fokker 4.0

    Michel Möhlmann, GKN Fokker

    Fokker4.0 is de naam van een project waarbij het concept van Industrie 4.0 getoetst wordt voor enkele concrete businessprogramma’s. In het Fokker4.0 project worden de applicaties real time geïntegreerd om het productieproces inzichtelijker te maken en op te lijnen met de reële werkvloer. Michel Möhlmann zal tijdens deze meeting de applicaties die geïntegreerd zijn toelichten waarbij de nadruk gelegd wordt op het visualiseren van de digitale instructies met de composer.

11.10 uur    Pauze

11.30 uur    Converting of CATIA data

    Martin Groesbeek, GKN Fokker

    Binnen Fokker zijn bestaat er nog V4-data, om deze in de toekomst te kunnen blijven gebruiken wordt er gekeken naar het conversie gedrag van deze V4-data naar een ander bestandsformaat, gebruikmakend van de mogelijkheden binnen CATIA V5.

12.00 uur    Verenigingszaken

    NLCUA Bestuur
 • Jaarrekening 2018
 • Leveranciersnieuws
 • Nieuwtjes/teasers:
  • VR met 3DEXPERIENCE
  • Conceptueel model regional airliner
  • Flying V project
  • Human Powered Aircraft

12.20 uur    Lunch en rondleiding

13.30 uur    CATIA V5 Surface Design

    Hans van Noort/Rik Rademaker, Keonys

    CATIA V5 heeft functionaliteit voor surface design gericht op verschillende doelgroepen: Mechanical Designer/ Conceptual Designer/ Class-A surface Designer/ Production Preparation and optimization /Reverse Engineering. Voor deze verschillende gebruikers zijn verschillende modelers beschikbaar die het beste bij de rol aansluiten. Hans van Noort en Rik Rademaker laten de verschillende producten en configuraties in demonstraties zien.

14.30 uur    Korte pauze

14.40 uur    Power’By

    Markus Maier, Dassault Systèmes

    NLCUA leden werken nog veel op V5. Tegelijk groeit de behoefte aan datamanagement. Het 3DExperience platform is een voor de hand liggende keuze. Speciaal voor niet-CATIA V6 gebruikers is Power’By ontwikkeld waarover al wel wat is verteld, maar getoond is het nog niet. Dat verandert nu. Markus Maier legt in detail uit wat Power’By is, wat er voor nodig is, wat een V5-gebruiker er mee kan en laat de functionaliteit zien.

16.00 uur    Afsluiting

Locatie

GKN Fokker Aerostructures
Edisonweg 1
Hoogeveen