Meeting 12 september bij Alstom Transport

De NLCUA meeting op 12 september vindt plaats bij Alstom Transport in Ridderkerk. Alstom biedt producten en services voor railtransport. Van treinen, light-rail en trams tot en met signalen. De vestiging in Ridderkerk is het centre of excellence voor de renovatie en modernisering van tractiesystemen en verzorgt services en onderhoud voor rijdend materieel.

Tijdens de meeting wordt door Alstom ingegaan op het CATIA-gebruik waarbij aandacht wordt gegeven aan de organisatie, de CATIA-software en de manier van werken en de ervaringen die daarbij zijn opgedaan. Integratie van electrical en mechanical design krijgen speciale aandacht, net als het inpassen van nieuwe ontwerpen in bestaande omgevingen met behulp van 3D scans.

De meeting worden verder de laatste vernieuwingen in CATIA Systems (m.n. electrical) verteld (deze presentatie valt helaas door ziekte uit). Als afsluiting vertelt het TU Delft studenten team Project March over de ontwikkeling van de laatste versie van het exoskelet en het gebruik van 3DEXPERIENCE daarbij.

Deelname aan deze meeting is mogelijk voor NLCUA-leden en genodigden. Inschrijving sluit 7 september. Een bevestiging wordt na deze datum toegezonden.

AGENDA

09.30 uur    Ontvangst

10.00 uur    Welkom

10.10 uur    Alstom Transport

    Ronald van Amstel, Alstom

    Alstom ontwikkelt, produceert en onderhoud railtransportsystemen en signaal  en infrastructuursystemen. Van hoge snelheidstreinen, regionale treinen tot en met lightrail en trams. De vestiging Ridderkerk richt zich speciaal op service en onderhoud en op de modernisering van tractiesystemen.

10.30 uur    CATIA bij Alstom

    Theo Hoekstra, Alstom

    In de presentatie wordt ingegaan op de CATIA-software: Modules, versies, IT-infrastructuur voor engineering en aanpalende software. Ook komt de engineeringafdeling aan bod en de manier waarop projecten worden gespecificeerd en gemanaged. In de presentatie wordt ook uit de doeken gedaan welke CATIA functionaliteit wordt gebruikt en wat de plannen zijn voor het integreren van het elektrisch ontwerp (E3-Zuken waarbij componenten en bekabeling in het mechanisch ontwerp verwerkt moeten worden).

11.00 uur    Werken met CATIA

    Niels Thierry, Alstom

    Aan de hand van enkele projecten laat Niels Thierry in CATIA zien op welke manier en met welke functionaliteit mechanische ontwerpen tot stand komen. Daarbij komen ondermeer lasdelen, toleranties, standaardcomponenten, en het gebruik van 3D scans van de voertuigomgeving waarin het ontwerp ingepast moet worden, aan de orde.

11.45uur    Korte Pauze

12.00 uur    Verenigingszaken

    NLCUA Bestuur
  • Planning 2017
  • Leveranciersnieuws
  • Ronde langs deelnemers over actuele zaken
    • Actuele versies, plannen updates/upgrades, ervaringen, ideeën rond
    • Onderhanden projecten
    • Vragen en antwoorden

12.30 uur    Rondleiding

    Rondleiding door de productiefaciliteiten van Alstom Transport.

13.15 uur    Lunch

14.00 uur    Project March

    Gailey Leseman & Marten Wiersma, Project March

    Met het project MARCH wil het Delftse studententeam bewegingsvrijheid teruggeven aan mensen die aan een rolstoel gebonden zijn. In het project wordt een exoskelet ontwikkeld. Dat exoskelet neemt met motoren en gewrichten de functie van spieren en botten over. In de presentatie en demonstratie wordt uit de doeken gedaan wat de uitdagingen en wat de oplossingen hiervoor zijn, hoe het ontwerp in teams gerealiseerd wordt en hoe 3DExperience hier wordt ingezet en wat de ervaringen daarbij zijn.

15.00 uur    Korte Pauze

15.15 uur    Inventarisatie CATIA Thema's

    Deelnemers

Het bestuur is altijd op zoek naar thema’s die relevant zijn voor leden. Daarom een inventarisatie van wie waar mee bezig is en mee bezig gaat. Wat heeft uw interesse, op welke manier kan die het beste ingevuld worden?

16.00 uur    Afsluiting

Locatie

Alstom Transport
Ringdijk 390C
2983 GS  Ridderkerk